11 Nisan 2010

ÖZLÜ SÖZLER 53

İnsanlar böceklerden daha zalimdirler, çünkü böcekler öldürmek için sadece ısırırlar, insanlarsa böcekleri öldürmek için ezerler. (Dreyer)

Kendimden bir insan yaratmak istiyorum, başarabilirsem çok mutlu olacağım (Goncourt)

İnsanın iki gözü ve bir dili vardır. Bunun nedeni, söylediklerinin iki katını görebilmeleri içindir. Görenler, az görüp çok konuşurlar. Görmeyenler ise her şeye dil uzatırlar.(Kotzebue)

Temiz yürekli insanlar hiçbir zaman rahat hayat yaşayamazlar. Çünkü kendilerini başkalarının hayatı için feda ederler.(Bruyere)

Sen benim arkadaşlarımı göstermeye çalışmışsın. Hangi arkadaşlarım! Nerde arkadaşlarım? Onlar ya hayal alemindeler, ya paralarının şıkırtıları dinliyorlar yada para biriktirmekle meşguller. İnanın , insanın en iyi dostları evcil hayvanlardır (Nobel)

Kimseyi küçümsemeyin. Herkesin kendine göre bir değeri vardır.( Platon)

Herkese karşı saygılı ve samimi olun. Unutmayın, toplum size kişilik vermez . sadece tüyleri güzel süslü kuşlar gibi sizin dış görünümünüzü değiştirir.(Washington)

Üç olay insanı sevindirir: iyi kadın, akıllı evlat ve saygın kardeş.(Arap Sözü)

Suyun yavaş akanından, insanın yere bakanından kork.(Türk Sözü)

Hayat rastlantılarla doludur. Ne tuhaf insanlar bunun farkına bile varamazlar. (Astor)

Ruhumun derinlerinde bazen neşeli, bazen de üzüntülü şarkılar duyarım. İşte beni hayata bağlayan bu şarkılardır. (Bergson)

Dünyaya ağlayarak geliyoruz diye bir ömür boyu ağlamak zorunda
değiliz (Copus)


Yaşamak için hayallere, gösterişe, baskıya yer yok, sadece özgürlüğe ve sevgiye ihtiyaç var.(Jewel)

Akbabaları leş yedikleri için hor görmeyelim, çünkü yaşamak için bunu yapmak zorundalar. Kaldı ki, insanlar da yaşamak için her gün binlerce hayvanı katletmektedirler.(Meaterlinck)

Dünya, büyük bir tiyatro sahnesi gibidir. Herkes bu sahnede rolünü oynar, rolü bitince de bu sahneyi terk eder. (Shakespeare)

Yaşamın iki trajedisi vardır. Birincisi istediğimizi elde edememek, diğeri ise istemediğimizi elde etmek.(Watson)

Doğru insan, söyledikleri ile yaptıkları birbirini tutmamasından utanç duyar.( Confucius)

Sıkıntılarımızın yarısı, cesaret gösterip doğruyu söylemememizden kaynaklanır.(Henderson)

Düz yol varken, eğri yola sapmak akıl karı değildir( Zola)

Yalan bir yıl koşar, doğru onu bir anda geçer (Afrika sözü)

Yakın dostlar sevdikleri tarafından bir işkenceye mahkumdurlar; o işkence sevdiklerinin dertlerini dinlemektir (Atatürk)

Üç tür arkadaş vardır. Birincisi yemek kadar ihtiyaç duyduğumuz akıllı arkadaşlar. İkincisi hastalık gibi bizi rahatsız eden akılsız arkadaşlar. Üçüncüsü ilaç gibi şifa veren bilgili arkadaşlar(Milton)

Bir felaketle karşılaşınca yapılabilecek işlerden ilki Bundan daha beteri var mı? diye sormak. İkincisi olduğu gibi kabullenmek, üçüncüsü sabırlı ve mantıklı bir şekilde göğüs germektir.(Carnegie)

Acele etsen bile gözün açık olsun, çünkü yolsa bir çok engelle karşılaşabilirsin. (Franklin)

İşini baştan savma yapma, mükemmelliğine ve doğruluğuna dikkat et. Çünkü insanlar yaptıkları işin süresince değil. Doğruluğuna ve mükemmelliğine bakar.(Platon)

Dünyadaki bütün başarılı insanlar, başkalarının yardımıyla değil, kendi çabalarıyla o konuma gelmişlerdir. (Schiller)

Nefsine hakim olmayan, hiçbir şeye hakim olamaz (Zola)

Hükümetler ve kocalar yanıldıklarını hiçbir zaman kabul etmezler (Balzac)

Her güçsüzün güçlü, her güçlünün de bir güçsüz yanı vardır.(Follet)

Güçlü insan zayıf insanı yenebilir. Ama unutmamalıdır ki her zaman kendinden daha güçlü bir insan vardır.(Kant)

Kendimizi incelersek, büyük bir güce sahip olduğumuzu, ama bunu fark edemediğimizi görürüz.(Lavater)

Kendimde dağları yerinden oynatacak kadar güç buluyorum; ancak kader bana bir kuşun tüyünü bile kımıldatmamam müsaade etmedi. (Luther)

Kurdun zor kullanarak yaptığı işi tilki kandırarak yapar. (İngiliz Sözü)

Çoğunlukla güçlü olmak için, rahatımızı sağlığımızı hatta aşkımızı feda ederiz (Anomim)

İnsanın tek düşmanı kendisidir; onu da cesaretiyle yenebilir. (Churchill)

Cesaret insanların sahip olduğu en önemli özelliklerinden biri olup diğer özellikleri de onun sayesinde gelişir.(Churchill)

Tehlikeyi gömemezlikten gelip cesur davranmak hatalıdır, tehlikeyi görüp önlem alarak karşı çıkmak cesarettir. (Descartes)

Herkes akıntıyla birlikte yüzebilir, ancak cesareti olanlar akıntıya karşı yüzmeyi deneyebilir.(Smiles)

En korkak erkek bile aşk ve namus söz konusu olduğunda aslan kesilir. (Çin Atasözü)

Sevdiğine değer verip sevmediğini küçük düşürmek erkekliğe sığmaz (İspanyol Atasözü)

İnsanlığın en büyük gereksinimi adil olmayı bilmektir (Bernard)

Toplumların en büyük derdi adaletsizliktir (Gomes)

Rüşvet kapıdan girince adalet pencereden kaçar (Türk Sözü)

Adaleti ödül beklemeden yerine getir (Solon)

Hocama en akıllı kişinin kim olduğunu sorduğumda bana Az konuşup çok dinleyen, dedi (Barrow)

İleride karşılaşabileceği sıkıntıları önceden sezip hazırlıklı olan kişi akıllıdır (Chü-i)

İnsanların akıllarını aldığınızda geriye hiç bir şey kalmaz (Hamilton)

Çocuklarınıza verebileceğiniz en büyük armağan akıldır, gerisini kendileri halleder. (kant)

Duygu ve akıl yan yana geldiğinde her zaman duygu kazanır. (Goethe)

Canlıların en akıllısı olarak insanı seçmişler. Ne yazık ki, pislik makinesinden başka bir şey değildir. (Maeterlinck)

Aklı karıştıran şey insanın arzularıdır (Sadi)

İnsan boşboğazlığına ancak aklı ile karşı koyabilir (Schopenhauer)

Hiç yorum yok:

HAKKIMDAKİ HER ŞEY

Yıllardır okuduğum kitap, dergi, gazete vs.lerden not aldığım özlü sözleri, fıkraları, elektronik postama gelen eğitici ve öğretici kıssadan hisse paylaşımları, bazen ağlatan, bazen güldüren, bazen ders veren öyküleri, sağlıklı yaşam önerilerini hayata dair herşeyi blogumda sizlerle paylaşmak istedim.

Amacım öğrenmek, daha fazla öğrenmek, öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak, eğlenmek, eğlendirmek, güzel ve zevkli vakit geçirmek.

Burçlarla ilgim hiç yoktur -"ikizler burcu"nun bildiğim tek özelliği öğrenmeye sonsuz meraklıdır- bu özelliği çok iyi taşıdığım kesin.

Doğa aşığıyım saatlerce doğa belgesellerini izlemekten sıkılmam. Bunda adımın çiçek olmasının ve mesleğimin de etkisi vardır.

Sıkı bir lakto vejeteryanım. "Et, tavuk, balık ve yumurta yemeyen ama süt ve süt ürünlerini tüketen vejeteryanlar" Hayvan sevgim vejeteryan olmamı sağladı.


Klasik Türk Müziği ve eski nostaljik şarkıları dinlerim. Alpay, İlhan İREM, Ajda PEKKAN, Erol EVGİN, Yıldırım GÜRSES... hayranıyım.

Bloguma yapacağınız eleştiri ve yorumlar benim için önemlidir. Bu sayede eksiklerimi görür, düzeltirim. Eleştiriye çok açık olmadığım söylenir ama işin aslı öyle değil. (Lütfen blogumu eleştirip, yorumlarken bunu dikkate almayın çünkü beni değil blogumu eleştiriyorsunuz) Eleştirileriniz doğrultusunda blogumu yönlendiririm ve mutlaka dikkate alırım.

Eleştiri konusunda hayat felsefem: Karşımdakinin beni eleştirmesi için beni çok iyi ve içten tanıması, beni gerçekten sevdiğine inanmam lazım. Aksi takdirde eleştiriye kapalıyımdır karşımdaki insan arkadaşım, dostum aile bireyim beni çok iyi tanıyorsa ve sevdiğinden şüphem yoksa çok acımasız eleştirebilirler ve eleştirirler de ...

İnsanlarla iletişimim güçlüdür -en azından ben böyle düşünüyorum.- Çünkü insanları hatalarıyla kabul ederim zaten hatasız insan olduğuna inanmayanlardanım ben dahil. Bu konuda hayat felsefem Mevlana'nın "Hatasız dost arayan dostsuz kalır" sözüdür. Orhan Gencebay'da bir şarkısında "Hatasız kul olmaz" sözüyle arkadaşlık ve dostluk felsefemi çok iyi tanımlamış.

Fazla duygusalım değişmeyi denedim bu özelliğimden vazgeçemeyeceğimi anlayınca vazgeçtim. Zaten duygusal olmak da insan olmanın bir erdemi.

İNTERNET İLETİŞİM KOPUKLUĞU YAPIYOR MU?

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ZORUNLU OLMASI DOĞRU BİR UYGULAMA MI?

MEDYANIN KÜLTÜR YOZLAŞMASI YAPTIĞINA İNANIYOR MUSUNUZ?

CANIM EDİZ UFUK'UM

CANIM EDİZ UFUK'UM
Hayatımın Anlamı

Blog Listem

CANIMIN İÇİ

CANIMIN İÇİ

Üniversite giriş sınavının tekrar iki basamaklı sınav olması sizce:

Okul öncesi yaştaki çocuklara bilgisayar sizce yararlı mı, zararlı mı?

CANLARIM

CANLARIM
HAYATIMA ANLAM VERENLER

Bu Blogda Ara

Ahh! Kalbim

Ahh! Kalbim
Powered By Blogger

İzleyiciler

HAKKIMDA

Fotoğrafım
AĞRI, Türkiye
Klasik ikizler burcuyum. Yeni şeyler öğrenmeye, yeni yerler görmeye meraklıyım. Doğa tukunuyum.Kendimle barışık bir insanım bu konuda hayat felsefem Tevfik Fikret'in " Hak bildiğin yolda yalnız da olsa yürüyeceksin ve "çoğunluğun doğru demesi benim bu sonucu doğru dememi gerektirmez" sözüdür." İnsanlarla iletişimim güçlüdür ama hemen dost olmam. Çünkü dostluk "sevgi, saygı, güven, özveri ve sadakat üzerine kuruludur.İnsanları hatalarıyla kabul ederim şimdiye kadar hiç hatasız arkadaş aramadım. Zaten kusursuz insan olduğuna da inanmam. Mevlana'nın "Hatasız dost arayan, dostsuz kalır" ve Orhan GENCEBAY'ın bir şarkısında söylediği "Hatasız kul olmaz" sözünü dostluk felsefem olarak belirledim. Fazla modern görünmeme rağmen yeniliklere zor adapte olurum. Eski alışkanlıklarımı değiştirmek, onlardan vazgeçmek zor gelir bana.Benim için önemli olan bir şeyi benim beğenmemdir başkalarının ne dediğini fazla umursamam hatta hiç umursamam. Beğenmediğim tek yönüm hayattaki güçlüklerin beni çabuk pes ettirmesi, olumsuz duygular yüklemesi ve bu duygulardan zor kurtulmam. Değişmeyi çok denedim ama şimdiye kadar başaramadım. Bundan sonrası içinde haydi hayırlısı...Lakto vejeteryanım.