7 Ekim 2009

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ NASIL GÜÇLENİR?

Kış aylarına girerken bağışıklık sisteminiz soğuklara yeterinde dirençli mi?
Tatilin ardından gelen sonbahar ve yaklaşan kış mevsimi keyfimizi, sağlığımızı da yoklamaya başladı. Grip, soğuk algınlığı, depresyon, salgın hastalıklar sırada bekliyor. Bütün bu düşmanlarla vücudumuzun bağışıklık sistemi savaşıyor. Madem ki bağışıklık sistemimize çok iş düşüyor bizim de görevimiz ona iyi bakmak olmalı...

ETKİLEYEN FAKTÖRLER NELERDİR?
1) Kötü beslenme alışkanlıkları

2) Alkol-sigara-uyuşturucu

3) Serbest radikaller

4) Ağır metaller-hormonlar-genetik yapısı oynanmış gıdalar

5) Kimyasal ilaçlar

6) Hava kirliliği

7) Egzersiz azlığı-hareketsizlik

8) Şişmanlık

9) Protein - vitamin ve mineral alımının yetersizliği

10) Bakteriyel ve viral enfeksiyonlar

11) Beden ve çevre için gereken temizlik kurallarına uyulmaması

12) Uyku saatlerinin düzensizliğisıcaklıktaki ortamlara maruz kalması

13) Güneş ışığının azlığı

DEPRESYON VE HASTALIKLARIN İLACI DOĞAL ECZANEDE
Kışın yeterli protein alımı önemlidir. Yumurta, kırmızı et, tavuk, balık, peynir, süt, yoğurt, kurubaklagiller gibi protein içeren gıdaları almak gerekir. Omega 3 içeriğinden balık ve balık yağı tüketilmelidir. Omega 3 bağışıklık sistemini de güçlendirerek, kış depresyonunu engeller. A-C vitamininden zengin gıdalar bağışıklığı güçlendirir. Limon-portakal gibi turunçgiller, kırmızı ve beyaz lahana da yüksek oranda C vitamini içerir, lahanadaki indoller kansere karşı korur.

Maydanoz: C vitamini açısından çok zengindir. Vücuttaki ödemin atar ve mideyi güçlendirir.

Kuşburnu: 100 gr kuşburnu, 100 gr. portakaldan 40 kat fazla C vitamini içerir. Kan yapıcı ve tansiyon düzenler, gripten korur.

Zencefil: Kan dolaşımını uyararak solunum yolu rahatsızlıklarında ısıtıcı ve sakinleştirici etkiye sahiptir.

Havlıcan: Zencefil grubundandır, içindeki alginin maddesi vücudu ısıtır, baş ağrısı ve baş dönmesinde de faydalıdır.

Ekinezya ve Astragalus: Kanda T hücrelerinin üretimini artırır, bakterilerin çoğalmasını engeller.

Çam Fıstığı: Bronşit, akciğerlere, kış depresyonuna iyi gelir.

Ada Çayı: Bademcik iltihabında yapılan gargara gerçek bir yardımcıdır. İçeriğindeki cineol öksürüğü engeller. Antibiyotik özelliği vardır. Yabani olmayan adaçayını kullanmaya özen göstermeliyiz.

Yoğurt ve sarımsak: Vücutta antibiyotik etkisi yapar.

Isırgan: Otu ve çayı bahar nezlesi yani alerjik nezlede iyi gelir. Soğuk algınlığına yatkınlığı engeller. Isırgan otu, A, B, C vitamininin yanı sıra demir içeriğinden dolayı güçsüzlüğe de iyi gelir. Aşırı üşütmelerde solunum yollarının açılmasını sağlar.
ensonhaber.com

Hiç yorum yok:

HAKKIMDAKİ HER ŞEY

Yıllardır okuduğum kitap, dergi, gazete vs.lerden not aldığım özlü sözleri, fıkraları, elektronik postama gelen eğitici ve öğretici kıssadan hisse paylaşımları, bazen ağlatan, bazen güldüren, bazen ders veren öyküleri, sağlıklı yaşam önerilerini hayata dair herşeyi blogumda sizlerle paylaşmak istedim.

Amacım öğrenmek, daha fazla öğrenmek, öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak, eğlenmek, eğlendirmek, güzel ve zevkli vakit geçirmek.

Burçlarla ilgim hiç yoktur -"ikizler burcu"nun bildiğim tek özelliği öğrenmeye sonsuz meraklıdır- bu özelliği çok iyi taşıdığım kesin.

Doğa aşığıyım saatlerce doğa belgesellerini izlemekten sıkılmam. Bunda adımın çiçek olmasının ve mesleğimin de etkisi vardır.

Sıkı bir lakto vejeteryanım. "Et, tavuk, balık ve yumurta yemeyen ama süt ve süt ürünlerini tüketen vejeteryanlar" Hayvan sevgim vejeteryan olmamı sağladı.


Klasik Türk Müziği ve eski nostaljik şarkıları dinlerim. Alpay, İlhan İREM, Ajda PEKKAN, Erol EVGİN, Yıldırım GÜRSES... hayranıyım.

Bloguma yapacağınız eleştiri ve yorumlar benim için önemlidir. Bu sayede eksiklerimi görür, düzeltirim. Eleştiriye çok açık olmadığım söylenir ama işin aslı öyle değil. (Lütfen blogumu eleştirip, yorumlarken bunu dikkate almayın çünkü beni değil blogumu eleştiriyorsunuz) Eleştirileriniz doğrultusunda blogumu yönlendiririm ve mutlaka dikkate alırım.

Eleştiri konusunda hayat felsefem: Karşımdakinin beni eleştirmesi için beni çok iyi ve içten tanıması, beni gerçekten sevdiğine inanmam lazım. Aksi takdirde eleştiriye kapalıyımdır karşımdaki insan arkadaşım, dostum aile bireyim beni çok iyi tanıyorsa ve sevdiğinden şüphem yoksa çok acımasız eleştirebilirler ve eleştirirler de ...

İnsanlarla iletişimim güçlüdür -en azından ben böyle düşünüyorum.- Çünkü insanları hatalarıyla kabul ederim zaten hatasız insan olduğuna inanmayanlardanım ben dahil. Bu konuda hayat felsefem Mevlana'nın "Hatasız dost arayan dostsuz kalır" sözüdür. Orhan Gencebay'da bir şarkısında "Hatasız kul olmaz" sözüyle arkadaşlık ve dostluk felsefemi çok iyi tanımlamış.

Fazla duygusalım değişmeyi denedim bu özelliğimden vazgeçemeyeceğimi anlayınca vazgeçtim. Zaten duygusal olmak da insan olmanın bir erdemi.

İNTERNET İLETİŞİM KOPUKLUĞU YAPIYOR MU?

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ZORUNLU OLMASI DOĞRU BİR UYGULAMA MI?

MEDYANIN KÜLTÜR YOZLAŞMASI YAPTIĞINA İNANIYOR MUSUNUZ?

CANIM EDİZ UFUK'UM

CANIM EDİZ UFUK'UM
Hayatımın Anlamı

Blog Listem

CANIMIN İÇİ

CANIMIN İÇİ

Üniversite giriş sınavının tekrar iki basamaklı sınav olması sizce:

Okul öncesi yaştaki çocuklara bilgisayar sizce yararlı mı, zararlı mı?

CANLARIM

CANLARIM
HAYATIMA ANLAM VERENLER

Bu Blogda Ara

Ahh! Kalbim

Ahh! Kalbim
Powered By Blogger

İzleyiciler

Blog Arşivi

HAKKIMDA

Fotoğrafım
AĞRI, Türkiye
Klasik ikizler burcuyum. Yeni şeyler öğrenmeye, yeni yerler görmeye meraklıyım. Doğa tukunuyum.Kendimle barışık bir insanım bu konuda hayat felsefem Tevfik Fikret'in " Hak bildiğin yolda yalnız da olsa yürüyeceksin ve "çoğunluğun doğru demesi benim bu sonucu doğru dememi gerektirmez" sözüdür." İnsanlarla iletişimim güçlüdür ama hemen dost olmam. Çünkü dostluk "sevgi, saygı, güven, özveri ve sadakat üzerine kuruludur.İnsanları hatalarıyla kabul ederim şimdiye kadar hiç hatasız arkadaş aramadım. Zaten kusursuz insan olduğuna da inanmam. Mevlana'nın "Hatasız dost arayan, dostsuz kalır" ve Orhan GENCEBAY'ın bir şarkısında söylediği "Hatasız kul olmaz" sözünü dostluk felsefem olarak belirledim. Fazla modern görünmeme rağmen yeniliklere zor adapte olurum. Eski alışkanlıklarımı değiştirmek, onlardan vazgeçmek zor gelir bana.Benim için önemli olan bir şeyi benim beğenmemdir başkalarının ne dediğini fazla umursamam hatta hiç umursamam. Beğenmediğim tek yönüm hayattaki güçlüklerin beni çabuk pes ettirmesi, olumsuz duygular yüklemesi ve bu duygulardan zor kurtulmam. Değişmeyi çok denedim ama şimdiye kadar başaramadım. Bundan sonrası içinde haydi hayırlısı...Lakto vejeteryanım.